Pla d`estudis de l`EHIB
L`EHIB els ofereix els següents estudis propis distribuïts entre les àrees de Direcció, Allotjaments, i Aliments i Begudes.
Informació acadèmica del curs 2023/24:
- Técnico Superior en Gestión de Alojamientos Turísticos
Els estudis de Tècnic Superior en Gestió d'Allotjaments Turístics són un cicle de grau superior de formació professional. Proporcionen a l'estudiant una formació polivalent, func...
- Técnico Superior en Gestión de Alojamientos Turísticos
Els estudis de Tècnic Superior en Gestió d'Allotjaments Turístics són un cicle de grau superior de formació professional. Proporcionen a l'estudiant una formació polivalent, funcional i tècnica que li permetrà administrar l'àrea d'allotjament a partir dels objectius generals de l'empresa turística tenint cura de l'atenció al client, així com de la prestació correcta de tots els serveis d'aquesta àrea.
La gestió d'allotjaments turístics consisteix a saber organitzar cada etapa de la feina que comporta un allotjament turístic, des de donar una atenció òptima al client fins a assegurar la perfecta coordinació interdepartamental.
Durada: dos cursos.
Per accedir-hi cal:
- Tenir el títol de batxiller o un certificat acreditatiu d'haver superat totes les matèries del batxillerat.
- Haver superat el segon curs de qualsevol modalitat de batxillerat experimental.
- Tenir un títol de tècnic (formació professional de grau mitjà).
- Tenir un títol de tècnic superior, tècnic especialista o equivalent a efectes acadèmics.
- Haver superat tercer de BUP (batxillerat unificat polivalent).
- Haver superat el curs d'orientació universitària (COU).
- Tenir qualsevol titulació universitària o equivalent.
Bibliografia recomendada
- llegir més
- tancar
- Especialista en Serveis de Cuina i Restauració
Els estudis d'Especialista en Serveis de Cuina i Restauració permeten assolir un conjunt de competències i coneixements necessaris per treballar, de manera eficient, a una cuina o a un establiment de restauració. A aquesta secció es pot consulta...
- Especialista en Serveis de Cuina i Restauració
Els estudis d'Especialista en Serveis de Cuina i Restauració permeten assolir un conjunt de competències i coneixements necessaris per treballar, de manera eficient, a una cuina o a un establiment de restauració. A aquesta secció es pot consultar o descarregar el pla d'estudis:
Durada |
Vies d'accés |
Sortides professionals |
2 anys acadèmics |
- Graduat en Educació Secundària
- Prova d'accés per a cicles formatius de Grau Mitjà
- Títol de Tècnic Professional Bàsic
|
- Cap de Cuina
- Maître
- Xef executiu/iva
- Direcció de Restaurants i Bars
- Bàrman
- Cuiner/a
|
Assignatures de 1r curs |
Crèdits |
Tecnologia de
Cuina 1
- M1: Instal·lacions,
Serveis y Matèries Primeres
- M2: Preparacions
Cuina Freda 1
- M3: Preparacions
Cuina Calenta 1
- M4: Pastisseria i
Forneria
|
21 |
Tecnologia de Restauració 1
- M1: Servei de Restaurant a la Carta 1
- M2: Servei de Bar i Cafeteria 1
- M3: Servei de Menú, Bufet i Esdeveniments 1
|
9 |
Enologia,
Viticultura i Sommelieria 1 |
2 |
Planificació i organització del servei en la Restauració 1
|
2 |
Coneixements del
Producte i Instal·lacions |
4 |
Anglès 1 |
3 |
Alemany 1 |
3 |
Seguretat
Alimèntaria, Nutrició i Riscs Laborals |
6 |
Pràctiques en Empreses |
8 |
Total |
58 |
Assignatures de 2n
curs |
Crèdits |
Tecnologia de Cuina
2
- M1: Recepció i Control de Mercaderies
- M2: Preparacions Cuina Freda 2
- M3: Preparacions Cuina Calenta 2
- M4: Preparacions i Decoracions en
Pastisseria i Forneria
|
21 |
Tecnologia de
Restauració 2
- M1: Servei de
Retaurant a la Carta 2
- M2: Servei de Bar i
Cafeteria 2
- M3: Servei de Menú,
Bufet i Esdeveniments 2
|
6 |
Enologia, Viticultura i
Sommelieria 2 |
2 |
Planificació i
Organització del Servei en la Restauració 2 |
2 |
Ofertes Gastronòmiques i Gestió
de Cuina |
6 |
Anglès 2 |
4 |
Alemany 2 |
4 |
Tecnologies de
la Informació |
2 |
Gestió d´Aliments i Begudes |
4 |
Projecte Final |
2 |
Pràctiques en Empreses |
5 |
Total |
58 |
- llegir més
- tancar
- Direcció i Gestió de Restaurants i Bars
Actualment, la direcció de restaurants i bars necessita tant de coneixements de gestió, com de coneixements d'organització d'esdeveniments. Per això, l'especialitat de Direcció i Gestió de Restaurants i Bars, títol propi de l'EHIB, permet assoli...
- Direcció i Gestió de Restaurants i Bars
Actualment, la direcció de restaurants i bars necessita tant de coneixements de gestió, com de coneixements d'organització d'esdeveniments. Per això, l'especialitat de Direcció i Gestió de Restaurants i Bars, títol propi de l'EHIB, permet assolir aquests coneixements al llarg d'un semestre.
En aquesta secció es pot veure el pla d'estudis de l'especialitat.
Durada |
Vies d'accés |
Sortides professionals |
1 semestre |
- Especialista en Serveis de Cuina i Restauració
- Cicle Formatiu de Grau Mitjà (branca Restauració)
- Titulacions d'escoles d'hoteleria, especialitat Restauració
- Certificació Professional HOTR0608
- Experiència acreditada en el sector
- Tècnic en Restaurants i Bars
|
- Direcció de restaurants i bars
- Responsable de restaurants i bars
- Cap de menjador o Maître
- Cap de bars i cafeteries
- Responsable de menjadors col·lectius
|
ASSIGNATURES |
CRÈDITS |
Introducció a la direcció i gestió de les empreses de restauració |
6 |
Principis bàsics del sector de la restauració |
3 |
Tàctica i projecte empresarial en restaurants |
6 |
Anàlisi d'un negoci de restauració |
9 |
Reorientació empresarial en restaurants |
6 |
Projecte |
16,5 |
Total |
46,5 |
- llegir més
- tancar
- Especialista en Alta Cuina
Els estudis d'Especialista en Alta Cuina permeten assolir els coneixements i tècniques necessàries per a la gestió completa i eficient d'una cuina industrial.
En aquesta secció es pot veure el pla d'estudis de l'especialitat.
- Especialista en Alta Cuina
Els estudis d'Especialista en Alta Cuina permeten assolir els coneixements i tècniques necessàries per a la gestió completa i eficient d'una cuina industrial.
En aquesta secció es pot veure el pla d'estudis de l'especialitat.
Durada |
Vies d'accés |
Sortides professionals |
1 semestre |
- Tècnic/a en Cuina
- Especialista en Serveis de Cuina i Restauració
- FP de grau mitjà o superior, Cuina i/o Restauració
- Titulacions d’altres escoles d’hoteleria, especialitat de Cuina
- Certificado Profesional Cocina HOTR0408
- Experiència acreditada en el sector
|
- Cap de cuina
- Xef executiu/iva
- Coordinador/a de cuina
- Consultor/a d’innovació i creació culinària
- Consultor/a en indústria alimentària
- Coordinador/a d’aliments i begudes en congressos, convencions i viatges d’incentiu
|
ASSIGNATURES |
CRÈDITS |
Teoria de Cuina |
6 |
Pràctica de Cuina
- M1: Elaboració i Decoració de Bufet Fred
- M2: Elaboracions Culinàries Calentes
- M3: Pastisseria i Decoració per a Bufets
- M4: Gestió Integral de Cartes de Restaurant
|
48 |
Dietètica Aplicada |
4 |
Total |
58 |
- llegir més
- tancar