Durada: 2 cursos
Accés:
- Graduat en educació secundària obligatòria o equivalent
- Títol de Tècnic Professional Bàsic
- Prova d'accés per a cicles formatius de grau mitjà
Els estudis d'Especialista en Serveis de Cuina i Restauració, títol propi de l’EHIB, permeten aconseguir un conjunt de competències i coneixements necessaris per a treballar, de manera eficient, en una cuina o en un establiment de restauració.
L'estudiant adquirirà les aptituds necessàries per a desenvolupar les tasques específiques de cuina i restauració, coneixements que es veuran reforçats amb l'estudi d'idiomes, gestió, seguretat alimentària i nutrició, riscos laborals i tecnologies de la informació.
A l’EHIB es combina la formació teòrica amb la pràctica. L'escola disposa de sales gastronòmiques en les quals els estudiants posen en pràctica les tècniques de cuina i restauració que els permetran, una vegada finalitzats els estudis, treballar de manera eficient en entorns reals.
Durada: 2 cursos
Accés:
PLA D'ESTUDIS EN EXTINCIÓ.
El pla d'estudis d'Especialista en Serveis de Cuina i Restauració permet a l'estudiant adquirir competències sobre elaboracions culinàries i gastronòmiques, així com sobre la planificació i organització dels serveis de restauració; d'aquesta manera l'estudiant podrà aplicar els seus coneixements tant a la cuina, com a la sala, aprendrà a liderar equips i a gestionar un establiment de restauració.
Consta d'un total de 116 crèdits, distribuïts en 2 cursos i organitzat en assignatures teòriques i pràctiques.
Assignatures (Sense docència 2025 - 26) | Crèdits |
---|---|
Tecnologia de la Restauració 1 | 9 |
Enologia, viticultura i Sommelieria 1 | 2 |
Planificació i Organització dels Serveis de Restauració 1 | 2 |
Tecnologia de Cuina 1 | 21 |
Coneixements del Producte i Instal·lacions | 4 |
Anglès 1 | 3 |
Alemany 1 | 3 |
Seguretat Alimentària, Nutrició i Riscos Laborals | 6 |
Pràctiques en Empreses | 8 |
Assignatures | Crèdits |
---|---|
Tecnologia de la Restauració 2 | 6 |
Enologia, Viticultura i Sommelieria 2 | 2 |
Planificació i Organització dels Serveis de Restauració 2 | 2 |
Tecnologia de Cuina 2 | 21 |
Ofertes Gastronòmiques i Gestió de Cuina | 6 |
Anglès 2 | 4 |
Alemany 2 | 4 |
Tecnologies de la Informació | 2 |
Gestió d'Aliments i Begudes | 4 |
Projecte Final | 2 |
Pràctiques en Empreses | 5 |
Els estudiants d'Especialista en Serveis de Cuina i Restauració realitzen pràctiques en empreses de les Illes Balears en l'àmbit de la cuina i la restauració durant 320 hores entre els dos cursos. L’EHIB disposa d'un servei de Borsa de treball per a facilitar a l'alumnat l'accés al món laboral.
Des de l'1 de gener de 2024, la formació pràctica en empresa cotitza a la Seguretat Social.
La superació d'aquests estudis permet accedir al món laboral com a:
El calendari acadèmic és l'instrument bàsic que orienta la planificació general a l’EHIB i conforme al mateix es desenvolupen totes les activitats acadèmiques.
Pot consultar en els següents enllaços el calendari acadèmic i el reglament dels títols propis de l’EHIB.
Pla d'estudis en extinció
Matrícula segon curs: del 9 al 12 de setembre del 2025
Per a formalitzar la matrícula és imprescindible sol·licitar cita prèvia.
Documentació que ha d'aportar per a realitzar la matrícula a la Secretaria Acadèmica
Per a més informació pot posar-se en contacte via telefònica amb Secretaria Acadèmica
Telèfons: 971172472 - 971172375 -971071226
Correu electrònic: secretaria.hoteleria@uib.es.
Preu del curs acadèmic 2025- 2026:
Primer curs: sense docència, consultar preu de crèdit 2a, 3a i 4a matrícula de les assignatures pendents de primer curs a Secretaria.
Segon curs: 1.641,06 €